KUVAUSEHDOTKUVAUKSEN VARAAMINEN


Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen pinjaevalotte@gmail.com tai ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Ehdotan sinulle kuvausaikoja ja sovimme yhdessä sopivan kuvausajan ja -paikan.

Kuvaus voidaan toteuttaa valokuvausstudiollani Vantaalla (Ainontie 44) tai etukäteen sovitussa miljöössä pääkaupunkiseudulla. Voit ehdottaa itse miljöötä tai voin myös ehdottaa sopivia kuvauspaikkoja.

Varaus on sitova, mutta kuvaus voidaan esteen sattuessa siirtää toiseen ajankohtaan. Ilmoitathan esteestä viimeistään 24h ennen kuvausta tai niin pian kuin mahdollista.KUVIEN TOIMITTAMINEN


Saat digikuvagallerian 1-3 viikon kuluttua kuvauksesta. Galleriaan valitsen kaikki ihanimmat kuvat, monipuolisesti sekä toiminnallisia- että poseerauskuvia. Valmiit kuvat saat editoituna, korkearesoluutioisina jpg-tiedostoina. Raakakuvia tai kaikkia kuvauksen aikana otettuja kuvia ei ole mahdollista saada.

Voit tilata kauttani kauniita kuvatuotteita, joissa takaan, että värit toistuvat juuri oikein.KUVIEN MAKSAMINEN


Maksutapoina on sähköpostilasku, Mobilepay tai käteinen. Varausmaksu maksetaan ennen kuvausta. Loppulasku tulee kuvauksen jälkeen. Saat latausoikeuden valmiisiin kuviin kun laskut on maksettu. Kysy mahdollisuutta myös osamaksuun.KUVIEN KÄYTTÖOIKEUDET


Kuvaajana omistan kuvien käyttöoikeuden, mikä tarkoittaa sitä, että voin julkaista kuvia esim. omilla nettisivuillani tai somekanavillani. Voin myös osallistua kuvilla valokuvauskilpailuun.

Mikäli toivot, että kuvia ei julkaista, kerrothan siitä minulle. Sinä saat kuviin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön. Henkilökohtainen käyttö tarkoittaa esimerkiksi kuvien esillepanoa kotona, säilyttämistä omissa arkistoissa, julkaisua sosiaalisessa mediassa, kuvien jakamista sukulaisille sekä kuvien teettämistä paperikuviksi ja kuvatuotteiksi. Kuvatuotteita voit tilata minun kauttani tai vapaavalintaisesta paikasta. Saat julkaista kuvia vapaasti, mutta toivon, että kuvaaja mainitaan kuvan yhteydessä. (Instagram @pinjaevalottephotography tai Facebook Pinja Evalotte Photography)VALOKUVIEN TYYLI JA TALLENTAMINEN


Olet nähnyt aikaisempia töitäni ja tutustunut portfoliooni, mutta hyväksyt sen, että kuvaustyylini voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. En takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvani. Päätän kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden ja oman harkintani mukaisesti. Jokainen kuvaus on uniikki ja kuvien lopputulokseen vaikuttaa moni asia, mm. vuodenaika, sää- ja valaisuusolosuhteet.


Kuvissa suosin luonnollisuutta ja aitoutta, jonka vuoksi kuvankäsittelyyni ei kuulu taustojen vaihto, vaatteiden värien vaihto tai henkilöiden vaihto kuvasta toiseen. Iholta on mahdollista poistaa kuvankäsittelyssä sellaiset asiat, jotka ei ole pysyviä kuten naarmut, mustelmat, finnit ja tahrat. Yksittäisiä hiussuortuvia voi poistaa kasvoilta, mutta isompia muokkauksia hiuksille en tee. Vartalonmuokkaukset eivät kuulu käsittelytoimintaani.


Vastasyntyneiden kasvoilla voi olla monesti hormoninäppyjä ja iho saattaa hilseillä. Näppyjä on mahdollista jonkin verran häivyttää, mutta tässäkin pidän aitoudesta, enkä silottele ihoa täysin tasaiseksi.


Säilytän valmiita kuvia 3kk, jonka aikana sinun tulee tallentaa kuvat omalle tietokoneellesi tai esim. muistitikulle.

Tämän jälkeen kuvaajalla ei ole velvollisuutta säilyttää kuvia.KUVAAJAN TYÖRAUHA


Vanhemmat ovat vastuussa lapsista ja lemmikeistä kuvauksen aikana sekä mahdollisesta kuvaajan omaisuudelle aiheutuneesta vahingosta. Kuvaaja keskittyy kuvaamiseen, eikä aina pysty seuraamaan samalla mitä taustalla tapahtuu.VARAAMALLA KUVAUKSEN, HYVÄKSYT KUVAUSEHDOT

KUVAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN


Hyvissä ajoin kannattaa miettiä kuvauksen vaatetus, mahdollinen kampaajakäynti tai esim. halutessasi kynsien ja/tai ripsien laitto. Kynnet on hyvä olla siistit kuvaukseen tullessa, koska myös kädet näkyvät kuvissa.

Huomio myös lasten kynnet, vanhat kuluneet kynsilakat kannattaa poistaa ennen kuvausta. Mieti etukäteen toiveitasi kuvauksen suhteen ja kerro toiveistasi minulle. Kuulen myös mielelläni mikäli on jotain erityistä sinusta/perheestäsi, joka tulisi ottaa huomioon kuvauksessa.VAATETUS


Pukeutuminen kuvauksessa saattaa mietityttää ennen kuvausta. Neuvon suosimaan neutraaleja ja luonnollisia värejä.

Lämpimät ja vaaleat sävyt toimivat hyvin kuvauksessa, mutta tärkeintä on, että vaatteet tuntuvat hyvältä ja omalta.

Printti- ja kovin räikeitä kuvioita kannattaa välttää, jotta ne eivät vie huomiota kuvattavalta.

Mikäli teitä on useampi kuvattava, miettikää vaatteiden sävyt yhteensopiviksi. Kuvaukseen voi ottaa useammankin vaatevaihtoehdon mukaan, autan valitsemaan sopivan asun.

Studiolta löytyy myös lainavaatteita, jotka ovat veloituksetta käytettävissä kuvaukseen.KUVAUSPÄIVÄNÄ


Toivottavasti olet kuvauspäivästä yhtä innoissasi kuin minäkin. Etenkin lasten kohdalla kannattaa ruokailut ja unet ajoittaa sopivasti, ettei lapsi ole väsynyt ja nälkäinen kuvaushetkellä. Lasten kasvot on hyvä puhdistaa ennen kuvausta.

Ethän tule kuvaukseen kipeänä. Sairastapauksissa kuvauksen voi siirtää lyhyelläkin varoitusajalla, niin sinun kuin minunkin puoleltani. Pesethän kätesi tullessasi studiolle. Wc löytyy studion läheisyydestä.